Ενημερωτική Εσπερίδα με θέμα "Κρανιοπροσωπικές Διαφορές: Η μοναδικότητα του προσώπου υπό το πρίσμα της Ιατρικής Επιστήμης στην Καθημερινή Ζωή"

kraniopros

Tα Τμήματα της Ahepa Hellas HJ 44 Πυλαίας Χορτιάτη "Μακεδονία", HJ 03 Θεσσαλονίκης "Μέγας Αλέξανδρος" , HJ 27 Ωραιοκάστρου "Κάσσανδρος", HJ 41 Καλαμαριάς "Κωνσταντίνος Παλαιολόγος" και το Τμήμα Daughters of Penelope D456 Πανόραμα "Καλλίτυχες" διοργανώνουν ενημερωτική Εσπερίδα με θέμα "Κρανιοπροσωπικές Διαφορές: Η μοναδικότητα του προσώπου υπό το πρίσμα της Ιατρικής Επιστήμης στην Καθημερινή Ζωή", την Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 19:00-20:30, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα.

Οι Κρανιοπροσωπικές Διαφορές είναι ανατομικές ή/και λειτουργικές αποκλίσεις που επηρεάζουν την εμφάνιση και τη λειτουργία του προσώπου και της κεφαλής. Αυτές μπορεί να είναι συγγενείς, επίκτητες ή αποτέλεσμα τραύματος.

Μπορεί να επηρεάσουν την εμφάνιση και τη λειτουργία του προσώπου όπως και της μορφής της κεφαλής.

Η αντιμετώπιση τους είναι εφικτή και συμπεριλαμβάνει ειδικές πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις αποκατάστασης, συνεργασία με άλλες ιατρικές και χειρουργικές ειδικότητες, ορθοδοντική θεραπεία, λογοθεραπεία και άλλες παρεμβάσεις, ανάλογα με τις ανάγκες του ατόμου και πραγματοποιείται οργανωμένα, σε εξειδικευμένο κέντρο.

Επιστημονικός υπεύθυνος της εκδήλωσης είναι ο Καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ, κ. Περικλής Φόρογλου.

Ομιλητές είναι ο κος Christian Hadjipateras και ο κος Οδυσσέας Κοσμίδης.

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ, με εγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://forms.gle/MLjSrPqiFpQYW71Y9

Related Articles

ΕΛΕΠΑΠ - ΠΡΩΙΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ, 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

8TH International musculoskeletal ultra sound course, 1-3 December 2022

ΗΜΕΡΙΔΑ - Καρκίνος δέρματος η ορατή απειλή, 22 Ιουνίου 2022